31 Ocak 2013 Perşembe

Körili Tavuk


Kızımın blogundan bir tarif

MALZEMELER
2 adet tavuk göğsü
1 yeşil biber
1 kırmızı biber
3-4 tane mantar
yarım kutu krema
1 çay kaşığı köri
tuz
yarım çay bardağı süt (içine)
Marine için yarım çay bardağı süt,yarım çay bardağı sıvıyağ
YAPILIŞ
Tavuk göğüslerini yıkayıp jülyen doğruyoruz.Süt ve sıvıyağla marine edip bir-iki saat dinlendiriyoruz.Tavada ince doğranmış mantar ve jülyen doğranmış biberleri soteliyoruz.Başka bir tavada tavukları pişiriyoruz.Tavuklar pişince mantar ve biberlerin içine atıp, süt ve kremayı koyuyoruz.köri ve tuzu ilave edip 2-3 dakika daha pişirip kapatıyoruz.
AFİYET OLSUN.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...